Українські юніори виграли чемпіонат ABAF із кросу

Чоловіча юніорська збірна України перемогла на чемпіонаті Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) із кросу.

До перемоги юніорську команду привели Андрій Краковецький, який в індивідуальному заліку став третім, Максим Пантелеєв (4-те місце в індивідуальному заліку), Ілля Сосницький, який замкнув першу десятку, та Станислав Козак (18-те місце). Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Українці, як і серби, набрали 17 очок, проте за додатковими показниками саме наші атлети виграли золоті медалі. Лише у 0,5 пункту позаду залишилися румуни.

Українські спортсменки у віковій категорії до 20 років на цих змаганнях із сумою 24 очка виграли командну "бронзу": Катерина Коваль на дистанції 4 км фінішувала четвертою, Вікторія Ковба – сьомою, Дар’я Вдовиченко – 13-ю, а Іванна Кух – 14-ю.

Румунки обійшли нашу команду лише на один пункт, а перемогу святкувала команда із Туреччини (13 очок). 

Читайте також: Спортивна ходьба: Літанюк і Поворознюк перемогли на "Кубку Карпат"

Зазначимо, що у змаганнях 4 листопада у румунському місті Ботошани брали участь лише юніорські команди, оскільки дорослі і молодь наразі готуються до чемпіонату Європи з кросу, який у грудні відбудеться у Нідерландах.