Ви наша гордість: Порошенко та Гройсман привітали спортсменів з професійним святом

Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали спортсменів, тренерів, фахівців, ветеранів, учасників фізкультурно-спортивного руху зі святом Днем фізичної культури і спорту.

"Ви — наша гордість і прекрасний приклад для наслідування, бо своїми звитягами демонструєте мільйонам українців силу духу, мужність і патріотизм, примножуєте славетні традиції, залучаєте молодь до здорового способу життя й активних занять фізичною культурою і спортом", - зазначив Президент, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що кожне спортивне досягнення є надзвичайно важливим, адже здобуті перемоги все більше відкривають Україну світові.

"Хочу подякувати кожному з вас, хто підтримує наших воїнів у боротьбі з російським агресором, організовує та проводить спортивні заходи, сприяє спортивній реабілітації учасників та ветеранів бойових дій. Бажаю усім вам миру, фізичного здоров’я, добробуту, нових стартів та звершень", - зауважив він. 

Гройсман наголосив на важливості фізичного виховання як обов’язкового елемента освітньої системи будь-якої держави. 

"Суспільство, у якому належно розвинута галузь фізичної культури і спорту, безумовно, є більш розвинутим та має кращі перспективи, ніж суспільство, у якому спорту не приділяється належної уваги", - йдеться у вітанні глави уряду.

Прем'єр підкреслив, що в уряді "розуміють важливість належного фінансування, розвитку та популяризації фізичної культури та спорту на всіх рівнях – від шкільних гуртків до національних та олімпійських збірних нашої країни".

Читайте також: Порошенко привітав жителів Житомира, Вінниці та Дніпра з Днем міста

За його словами, задля досягнення максимального ефекту популяризація спорту має здійснюватися в комплексі з іншими заходами, що передбачають підвищення рівня та якості життя населення.

Водночас Гройсман зазначив, що особлива увага приділяється паралімпійському спорту. "Адже саме в такий спосіб отримують можливість самореалізації наші захисники на сході, які під час бойових дій здобули незворотні фізичні ушкодження різного ступеня. Паралімпійські збірні України, які регулярно здобувають найвищі місця на найпрестижніших світових змаганнях, є нашою гордістю, адже вони показують усьому світові незламність духу наших громадян, їх жагу до перемог над супротивником, над обставинами і над самими собою", - наголосив він.