На НТК імені Баннікова у Києві почала роботу Дитяча футбольна академія ФФУ

У суботу, 1 вересня, на території столичного навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова розпочала роботу Дитяча футбольна академія ФФУ.

В урочистостях з нагоди відкриття академії разом з маленькими футболістами взяли керівники федерації, тренери збірних країни, ветерани футболу, повідомляє прес-служба ФФУ. 

Важливість застосування передових підходів в тренувальному процесі академії підкреслив перший віце-президент федерації Олег Протасов. 

"Ми хочемо правильно організувати тренувальний процес. З цією метою вивчили чимало спеціальної літератури, переймали досвід іноземних партнерів з інших федерацій. Готуємо відповідні методичні матеріали для тренерів академії та дитячо-юнацьких шкіл, щоб вони були озброєні передовими знанням в організації навчання дітей. Також є важливою співпраця з батьками, які матимуть змогу з трибун НТК спостерігати за тренуваннями своїх дітей, бачити на власні очі їхні успіхи", - зазначив він.  

Ветеран національної збірної В'ячеслав Шевчук щиро підтримав ідею Федерації футболу України: "Я вдячний ФФУ за цю ініціативу. Академія може стати важливим кроком у вихованні кадрів для юнацьких та національної збірної України. Бажаю юним футболістам успішної кар’єри у майбутньому".

Читайте також: Головко назвав склад української футбольної "молодіжки" на матчі євровідбору

Перший майстер-клас у Дитячій футбольній академії завершився. Щасливі малюки залюбки взяли участь у футбольному фестивалі, де головним є не результат матчу, а позитивні емоції та радість від самої участі в тренуванні та грі у футбол. Саме такою є сучасна європейська методика. Відтепер лише так проходитимуть заняття у Дитячій футбольній академії ФФУ, спрямовані на позитив, розвиток дитячих здібностей та популяризацію футболу.