"Аякс" - "Динамо": текстова трансляція

Оновлено

Онлайн-трансляція першого матчу раунду плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА між футболістами голландського "Аякса" та київського "Динамо".

"Аякс" (Амстердам) - "Динамо" (Київ)

3:1

Поєдинок у відповідь відбудеться 29 серпня на НСК "Олімпійський" у Києві. Переможець протистояння за сумою двох матчів вийде у груповий етап Ліги чемпіонів, жеребкування якого відбудеться 30 серпня. Команда, що програла, на наступний день буде учасником жеребкування групового етапу Ліги Європи УЄФА.

Матч завершено, лунає фінальний свисток!

90 - Арбітр додав лише 1 хвилину.

88 - Бойко на рівному місці помилився і Зієш влучив прямісінько у стрійку воріт "Динамо".

87 - Дані де Віт вийшов замість ван де Бєєка.

83 - Вербич підкручував - м'яч влучив у захисника і вийшов на кутовий, який подав Циганков. 

82 - Знову помилка динамівців у власному штрафному майданчику: Хунтелаар "розстрілював" ворота киян, але Бойко врятував команду.

79 - Кращий момент для киян забити у другому таймі: на гострий простріл Кендзьори уздовж лінії воріт ніхто з партнерів не відгукнувся.

77 - Че Че замінив Сидорчука.

76 - Шепелєв порушив правила проти Мазрауї.

! В останні 15 хвилин киянам дуже бракує посилення на полі. Але реально посилювати гру ніким. Відверто сира лава запасних зараз у «Динамо».

74 - Хунтелаар головою поцілив у каркас воріт "біло-синіх", замкнувши простріл з флангу!

72 - Бойко врятував свої ворота після удару Зієша.

70 - Тальяфіко грубо збив Циганкова і цілком справедливо отримав жовту картку. Циганков з лівої пробив - трохи вище воріт "Аякса".

! Команда Хацкевича на рівних грає з «Аяксом» і навіть створює моменти. Нарешті розбігалися на флангах Вербич і Циганков. Потрібно підловити господів, які помітно втомлені.

66 - Хунтелаар з 11 метрів, на щастя гостей, пробив вище динамівських воріт.

63 - Удар Буяльського з 16 метрів низом в напрямку правої стійки воріт заблокував де Ліхт.

60 - Кияни отримали право на кутовий удар, який подав Циганков. Захист голландців - на місці, м'яч вибито.

58 - Півзахисник "Аякса" Шане виконав кутовий.

! Динамівці стали більше і якісніше контролювати м’яч. Необхідно тепер покращити влучність передач і ударів. Є відчуття, що все ще можна виправити.

55 - Циганков порушив правила проти Тальяфіко.

55 - Володіння м'ячем: 57х47 на користь господарів.

53 - Пиварич вдало обробив передачу і завдав удару з межі штрафного майданчика - м'яч просвистів високо над поперечиною.

52 - Удар ван де Беека Пиварич заблокував.

50 - Вербич невдало віддав передачу. М'яч вийшов за бокову лінію. "Аякс" виконав вкидання.

47 - Циганков порушив правила, намагаючись відібрати м'яч у суперника.

46 - Володимир Шепелєв замінив Дениса Гармаша.

Господарі розпочали другий тайм.

! Невтішні підсумки тайму. Три помилки в захисті – три пропущені м’ячі. «Аякс» майстерно використовує свої шанси, але при цьому дає грати біля своїх воріт. У цьому шанс «Динамо». Моменти відіграти мінімум ще один м’яч точно виникатимуть і їх необхідно використовувати. А от як вберегти власні ворота від розгрому – це вже питання до Хацкевича. Потрібно щось змінювати.  

ПЕРЕРВА!

45 - Арбітр компенсував у першому таймі 2 хвилини.

43 - ГОООЛ!!! 29-річний сербський хавбек Тадич в один дотик замкнув передачу з лівого флангу. 

39 - Гармаш отримав жовту картку.

38 - Сейв у виконанні Бойка. Динамівський воротар позбавив Зієша чудової нагоди забити.

! І знову помилка в захисті. Навіщо Кадар підставляв голову під удар Зієша? Бойко бачив момент удару і готувався його парирувати, але на такий рикошет зреагувати вже не міг.

35 - ГООООЛ!!! Хакім Зієш наважився на дальній удар - м'яч влучив у голову Кадара і влетів у правий нижній кут воріт Бойка.

33 - Здалося, що господарі збили Циганкова у своєму штрафному майданчику. Французький арбітр Тюрпен витримав паузу, але пенальті призначити не наважився.

32 - Після трьох поспіль кутових господарів удар з кутового виконав 

29 - "Аякс" заробив кутовий, який виконав Зієш. Безрезультатно.

! «Аякс» суттєво притис «Динамо» і в захисті киян гаряче. Господарі увімкнули максимальні швидкості і стало помітно, як нашим футболістам важко контролювати усі переміщення суперника.

25 - Удар Мазрауї заблокував Буяльський.

24 - Кендзьора "заробив" попередження

23 - Кадар завдав небезпечного удару головою з району одинадцятиметрової позначки - м'яч пролетів трохи вище поперечини воріт амстердамців.

! Момент Кадара став сигналом того, що «Динамо» цілком оговталось. А от гол Кендзьори означає, що кияни не просто відігрались, а можуть досягти в Амстердамі і більшого.

20 - Стрімкий прорив Вербича форвард голландців Хунтелаар зумів зупинити лише ціною жовтої картки.

19 - Удар Шене заблокував Кендзьора.

15 - ГООООООООЛ!!! "Динамо" зрівняло рахунок після третього кутового поспіль! Знову активними діями відзначився Кадар, який головою скинув м'яч на Кендзьору. Польський хавбек киян розстріляв ворота "Аякса" буквально з двох метрів.

10 - Сидорчук віддав пас вперед, але один із захисників "Аякса" його перехопив. М'яч вийшов за межі поля. Кияни продовжили гру з аута.

9 - Зиіє зіграв рукою - вільний удар у виконанні динамівців.

7 - Кендзьора порушив правила - штрафний.

5 - "Аякс" отримв право на кутовий.

2 - ГОООООЛ! Донні ван де Бек відкрив рахунок у матчі. 1:0. Гольову передачу віддав Тадич.

Матч розпочався.

22 серпня 2018 року. Амстердам. "Йоган Кройфф Арена". Початок о 22.00. Температура повітря +21С.

Ласкаво просимо до столиці Голландії на перший поєдинок вирішального кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів УЄФА - раунду плей-офф, в якому зустрічаються віце-чемпіони Голландії та України - амстердамський "Аякс" та київське "Динамо".

*****

Стартові склади.

"Аякс" - Андре Онана, Маттейс де Ліхт, Донні ван де Бєєк, Клаас-Ян Хунтелаар, Душан Тадич, Нуссер Мазрауї, Дейлі Блінд, Лассе Шене, Френкі де Йонг, Хакім Зієш, Ніколас Тальяфіко.

Головний тренер - Ерік тен Хаг.

"Динамо" - Денис Бойко, Сергій Сидорчук, Беньямін Вербич, Віктор Циганков, Денис Гармаш, Йосип Пиварич, Микита Бурда, Віталій Буяльський, Артем Беседін, Томаш Кадар, Томаш Кендзьора.

Головний тренер - Олександр Хацкевич.

Арбітр - Клеман Тюрпен (Франція).

*********************

Команди зустрічалися лише одного разу - в раунді плей-офф Ліги чемпіонів-2010/11. Підсумкову перемогу з рахунком 3:2 тоді відсвяткував "Аякс" - 1:1 у Києві, 2:1 в Амстердамі.

На думку букмекерів, помітну перевагу в цьому поєдинку має голландський клуб. Перемога підопічних Олександра Хацкевича оцінюється коефіцієнтом 5,80, успіх господарів поля - 1,57, ставка на нічийний результат - 3,90.

Поєдинок у відповідь відбудеться 29 серпня на НСК "Олімпійський" у Києві.

Читайте також: "Динамо" зіграє з "Аяксом" у синій формі

Переможець протистояння за сумою двох матчів вийде у груповий етап Ліги чемпіонів, жеребкування якого відбудеться 30 серпня. Команда, що програла, на наступний день буде учасником жеребкування групового етапу Ліги Європи УЄФА.