Юнацькі Олімпійські ігри-2018 вперше в історії відкриються не на стадіоні

Фото

Вже через 50 днів у столиці Аргентини Буенос-Айресі стартують ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри.

Стали відомі деталі церемонії відкриття ЮОІ-2018: вперше в сучасній олімпійській історії урочистості відбудуться не на стадіоні, а на відкритому майданчику у центрі міста і будуть доступні для всіх охочих. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Олімпійський оргкомітет обрав для цієї мети одну з головних архітектурних пам’яток аргентинської столиці – Обеліск.

У церемонії будуть задіяні близько 2000 людей, у тому числі 350 артистів, музикантів та техніків всесвітньовідомого шоу-театру Fuerza Bruta.

Кульмінацією яскравого шоу традиційно стане парад країн-учасниць та запалення Олімпійського вогню.

Нагадаємо, ліцензійний відбір за перепустки на ЮОІ-2018 завершиться 31 серпня. Україна вже має представництво у спортивній акробатиці, бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, вільній боротьбі, важкій атлетиці, академічному веслуванні, веслуванні на байдарках та каное, гімнастиці спортивній та художній, карате, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі та тхеквондо. Загалом в активі українців вже 48 ліцензій.

Читайте також: Спортивні вболівальники зможуть безкоштовно відвідати ЮОІ-2018 в Аргентині

Усього у світовому престижному юнацькому форумі, що триватиме з 6 по 18 жовтня, візьмуть участь 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) із 206-ти країн світу. Спортсмени віком 15-18 років розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту.