ФІФА розслідує "мову жестів" албанців зі збірної Швейцарії під час гри з Сербією

Під час матчу з Сербією другого туру групового раунду ЧС- 2018, який пройшов 22 червня в Калінінграді, гравці збірної Швейцарії зображували руками орла з герба Косово.

Про це повідомляє DW.

"Футболісти збірної Швейцарії, етнічні албанці з Косово - Граніт Джака і Джердан Шакірі -  після забитих голів у ворота Сербії схрещували особливим чином руки. В такий спосіб вони зображували двоглавого орла з герба Косово - колишньої південної сербської провінції, чию незалежність визнали більше 110 країн, до числа яких Сербія не входить", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Росії затримали іранку через плакат за право жінок ходити на матчі

Зазначається, що тренер сербської збірної Младен Крстаіч опинився у полі зору дисциплінарного комітету ФІФА через свої висловлювання на адресу судді з Німеччини Фелікса Бриха (Felix Brych). "Я б відправив його до Гааги, щоб проти нього завели справу, так само, як заводять справи проти нас", - сказав Крстаіч у бесіді з сербськими журналістами. Мабуть, тренер мав на увазі Міжнародний трибунал по колишній Югославії (МТКЮ), заснований в Гаазі під егідою ООН і який вже ухвалив деяким сербам вирок у зв'язку з військовими злочинами, здійсненими у 1990-і.

Фото: dpa