Сучасне п'ятиборство: 12 травня пройде I етап "Лазер-ран сіті тур в містах України"

У Києві 12 травня на території найстарішого спортивного об’єкту - столичного велотреку - відбудуться змагання "Лазер-ран сіті тур в містах України".

Як повідомили Укрінформу в прес-службі Федерації сучасного п'ятиборства України (ФСПУ), змагання є частиною масштабного проекту Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства (UIPM), який охоплює понад 120 міст в усьому світі. Його метою є популяризація сучасного п’ятиборства шляхом розвитку його субвиду - лазер-рану, а також залучення широкого кола громадян, передусім, молоді, до активних занять спортом.

"В Україні вже другий рік поспіль організовуються ці змагання. Успішне проведення минулорічного чемпіонату в Києві сприяло тому, що UIPM було прийняте рішення провести в 2018 році змагання вже в чотирьох містах України: в Києві (категорія А), Дніпрі, Харкові та Житомирі (категорія B). Змагання в українській столиці за участю спортсменів від 9 до 70 років складатимуться з двох частин: категорія Open, де виступатимуть усі бажаючі, та чемпіонат серед професійних спортсменів", - зазначили в прес-службі ФСПУ.

Читайте також: П'ятиборець Тимощенко посів четверте місце на етапі Кубка світу в США

До речі, вперше в історії подібних заходів саме в Києві відбудеться забіг серед інвалідів. За рішенням UIPM, планується включення цієї дисципліни до програми парапентатлону наступних Паралімпійських  ігор.