Перед фіналом ЛЧ УЄФА правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі - МВС

Наприкінці травня, перед фіналом Ліги чемпіонів УЄФА, правоохоронців переведуть на посилений режим служби.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС 

«Наприкінці травня Україна прийматиме, без перебільшення, один з наймасштабніших міжнародних заходів цього року – фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Ці матчі столиця зустрічатиме 24 травня на стадіоні «Динамо» ім. В.Лобановського – фінал Ліги чемпіонів серед жінок, а 26 травня на НСК «Олімпійський» – фінал Ліги чемпіонів. При цьому саме останній потребуватиме найбільш посиленої уваги з боку поліції, адже його прогнозовано відвідає понад 50 тисяч іноземців», - сказав Яровий. 

Він зазначив, що більшість уболівальників приїжджатимуть до України неорганізовано. Окрім фанатів, які безпосередньо відвідають НСК «Олімпійський», футбольні функціонери не виключають прибуття до 5 тисяч прихильників кожної з команд, які відвідають столицю без квитків для підтримки команди на території «Фестивалю чемпіонів", або так званої фан-зони.

«Починаючи з 21 травня, керівникам усіх головних управлінь необхідно перевести діяльність Ситуаційних центрів в надзвичайний (позаплановий) режим роботи. Окремо фокусую увагу на цьому керівників поліції прикордонних регіонів. Адже близько половини іноземних уболівальників подорожуватиме наземними видами транспорту. В цих областях необхідно додатково розгорнути роботу «локальних» оперштабів. У першу чергу це стосується автомобільних, залізничних пунктів пропуску через державний кордон, а також міжнародних аеропортів «Львів», «Одеса» та «Харків», -  наголосив Яровий. 

Він підкреслив, що на період проведення матчів, окрім сил поліції з інших регіонів, до охорони публічного порядку також будуть залучені близько трьох тисяч нацгвардійців. 

Читайте також: Кубок Ліги чемпіонів УЄФА демонструватимуть у Маріуполі 22 квітня

Перший заступник глави МВС зазначив, що перед футбольними матчами всі підрозділи пройдуть спеціальні і командно-штабні навчання, а також до зазначених навчань будуть залучені сили та засоби навчальних закладів МВС, Нацгвардії, Держприкордонслужби, ДСНС та Міграційної служби.