Жереб розвів "Динамо" і "Шахтар" у півфіналі Кубка України з футболу

Фото

Володарі двох путівок у фінал 27-го розіграшу Кубка України з футболу визначаться у поєдинках СК "Дніпро-1" (Дніпро) - "Динамо" (Київ) та "Шахтар" (Донецьк) - "Маріуполь" (Маріуполь).

Церемонію жеребкування півфінальної стадії Кубка України на "Дніпро-Арені" провели голова Комітету національних збірних команд Федерації футболу України Мирон Маркевич та технічний директор національної асоціації Олег Протасов, повідомляє Укрінформ.

Жеребкування було сліпим, без попереднього "посіву".

Результати жеребкування:

СК "Дніпро-1" (Дніпро) - "Динамо" (Київ)

"Шахтар" (Донецьк) - "Маріуполь" (Маріуполь).

Базовий день проведення матчів - 18 квітня.

Номінальним господарем фінального матчу, який відбудеться на "Дніпро-Арені" 9 травня, буде переможець пари "Дніпро-1" - "Динамо".

****************

Чинним володарем трофею є “Шахтар”. Для “гірників” це буде 22-й півфінал за історію.

У послужному списку “Динамо” - 18 матчів на стадії 1/2 фіналу.

"Маріуполь" повторив кубкове досягнення клубу, утретє потрапивши до півфіналу турніру.

Створений рік тому СК "Дніпро-1" у свою чергу має можливість переписати історію, якщо вийде у фінал. Раніше представник другої ліги ще ніколи не грав у вирішальному поєдинку Кубка України. В 1/2 фіналу, окрім "Дніпра-1", виступав лише черкаський "Славутич", який у сезоні-2013/2014 поступився "Шахтарю".

Читайте також: Де дивитися матчі 22 туру футбольної Прем'єр-ліги

Загалом за 26 розіграшів Кубка країни "Шахтар" виграв 11 фіналів з 17. "Динамо" брало участь у 15-ти фінальних поєдинках, здобувши в них 11 перемог.

Володарями національного Кубка також ставали одеський "Чорноморець" (двічі), полтавська "Ворскла" та сімферопольська "Таврія".

Фото Миколи М'якшикова