Коноплянка: Мене критикували за оборонні навички, тепер вони покращилися

Півзахисник німецького футбольного клубу "Шальке 04" українець Євген Коноплянка розповів клубному журналу SCHALKER KREISEL про стан вивчення німецької мови,  критику щодо гри в обороні та спілкування в команді.

"Які німецькі слова вивчив одразу? Направо, наліво, вперед, назад - все під час водіння автомобіля. Останнє слово в нагоді мені й в футболі. Я знаю, що коли тренер кричить "zurück", я повинен бігти назад...

На щастя, практично з усіма в "Шальке" я знаходжу спільну мову, спілкуючись англійською. Уже кілька тижнів я займаюся з репетитором з німецької та вже багато розумію. Доменіко Тедескі прикладає стільки зусиль, щоб говорити на різних мовах, тому ми, гравці, теж повинні намагатися.

Мене критикували за те, що я недостатньо відпрацьовую в обороні і повинен визнати, що ця критика не була безпідставною. Швидше за все, я ніколи не стану класним захисником, але мої оборонні навички виразно покращилися. Тепер я точно знаю, які переді мною стоять завдання.

З ким в команді на одній хвилі? З Матія Настасичем. У нас схожий менталітет. У роздягальні буває весело завдяки й іншим гравцям. Коли Пабло Інсуа, Франко Ді Санто і Коке Морено входять в кураж, то змусити їх замовкнути дуже складно. Іноді я думаю, що зараз хтось точно кине в них бутсу.

Читайте також: Коноплянка: Не бачу жодної проблеми, коли вхід на стадіон за паспортами

Гарний настрій в команді дуже важливий. Це не означає, що ми ставимося до своєї роботи несерйозно. Просто так нам вдається розслабитися, на полі ми і без того знаходимося під сильним тиском", - написав Коноплянка у своєму facebook