Чемпіон НХЛ «Піттсбург» не підтримає протест НБА і зустрінеться з Трампом

На відміну від чемпіонів НБА, хокеїсти готові приїхати в Білий дім. 

Чемпіони НХЛ «Піттсбург Пінгвінз» не мають наміру ігнорувати зустріч з президентом США Дональдом Трампом в Білому домі. Про це повідомляє Sportsnet.

Нападаючий «Пінгвінів» Сідні Кросбі після чергового передсезонного матчу підтвердив плани команди відвідати Білий дім з Кубком Стенлі. «Я підтримую цю ідею. Для нас велика честь - отримати запрошення туди. У кожного є право йти чи не йти. Але ми отримали запрошення і прийняли його. Не думаю, що в цьому є якийсь додатковий сенс», - заявив Кросбі.

Читайте також: Фінал Кубка Стенлі: «Піттсбург» обіграв «Нешвілл» 2:0 і другий рік поспіль взяв трофей

Сам Трамп на своїй сторінці в Twitter уже поділився радісною звісткою: «З радістю повідомляю, що чемпіони НХЛ «Піттсбург Пінгвінз» приєднаються до мене на церемонії в Білому домі. Відмінна команда!».

Нагадаємо, баскетболісти «Голден Стейт» в статусі чемпіона НБА за давньою американською традицією повинні провести зустріч з президентом США, проте лідер команди Стівен Каррі заявив, що не хоче зустрічатися з Дональдом Трампом в знак протесту проти його політики.

В результаті сам Трамп різко відреагував на такий крок спортсмена і заявив в Twitter, що скасував запрошення. У відповідь клуб розмістив заяву, в якій повідомив про рішення відмовитися від відвідування Білого дому зовсім. Ряд зірок НБА, насамперед Леброн Джеймс, відразу різко висловилися проти дій глави держави.