Ярмоленко: Повинен стати гравцем основного складу «Боруссії» не на один матч, а на сезони

Український півзахисник розповів про тренування в новому клубі, побут та вивчення мови. 

Півзахисник «Боруссії» (Дортмунд) Андрій Ярмоленко розповів про свою адаптацію в новому клубі. Про це пише Footboom.

«У команді мене прийняли дуже добре. Ще присутній мовний бар'єр, але навіть мій не ідеальний англійський частково дозволяє спілкуватися. Та й хлопці підходили з пропозиціями допомоги, якщо виникнуть будь-які труднощі в облаштуванні життя в новій для мене країні. Я поки погано орієнтуюся в місті, тому клуб надав машину з водієм, тому проблем з логістикою немає.

В основному займаюся побутовими справами, благоустроєм. У найближчих планах - вивчення мови. Сім'я поки знаходиться в Україні, їм необхідно оформити документи для проживання в Німеччині. Дуже сумую за малюками і коханою дружиною.

Читайте також: Ярмоленко може стати автором кращого голу тижня Ліги чемпіонів УЄФА

Є відмінності від змісту тренувань в «Динамо» і тут. Робота та інтенсивність тренування в «Боруссії» побудовані таким чином, щоб потім перенести все на гру. Тобто навантаження, і супутні ігрові напрацювання не відрізняються від тих, що потім робимо в грі. Тренери вимагають неухильного виконання завдань, як на тренуваннях, так і в матчах.

Постараюся виправити непорозуміння з нещасливим 9-м номером у Дортмунді. Докладу всіх зусиль, щоб стати гравцем основного складу «Боруссії» не на один матч, а на сезони.

Після матчу з «Тоттенхемом» залишились змішані почуття. І радість, і смуток. Оцінку моїй грі дадуть тренери та фахівці», - сказав Ярмоленко.

Нагадаємо, Андрій Ярмоленко перейшов в серпні в дортмундську «Боруссію» за 25 млн євро. Свій дебютний матч він зіграв в чемпіонаті Бундесліги проти «Фрайбурга», а дебютний м’яч забив у поєдинку Ліги чемпіонів проти «Тоттенхема».