Фінал Кубка Стенлі: «Піттсбург» обіграв «Нешвілл» 2:0 і другий рік поспіль взяв трофей

«Пінгвінз» перемогли в серії 4:2.

У Національній хокейній лізі (НХЛ) завершилась фінальна серія (до чотирьох перемог) за головний трофей – Кубок Стенлі. У шостому матчі «Піттсбург Пінгвінз» переміг на чужому майданчику «Нешвілл Предаторз» 2:0. Таким чином, «Пінгвінз» перемогли в серії 4:2. «Піттсбург» другий рік поспіль виборює Кубок Стенлі, а взагалі це вже п’ятий трофей в історії клубу. Про це повідомляє Укрінформ.

Матч №6 грали у Нешвіллі. Перші два періоди завершились без голів. Воротарі суперників - Рінне та Мюррей грали бездоганно. Щоправда, у другій третині господарі таки закинули шайбу, але судді помилково її не зарахували.

В третьому періоді «Предаторз» притиснули, двічі влучали у каркас воріт. А за півтори хвилини до завершення основного часу несподівано пропустили від Хорнквіста. За час, що залишився, «Нешвілл» зняв воротаря і пішов вперед, але отримав шайбу у порожні ворота. Гол Хагеліна приніс «Піттсбургу» перемогу 2:0 і підвів риску у протистоянні.

Вперше з 90-х років клуб НХЛ зміг завоювати Кубок Стенлі другий рік поспіль. «Піттсбург» повторив досягнення «Детройт Ред Вінгз». Кращим гравцем Кубку Стенлі визнали зіркового нападника «Піттсбурга» Сідні Кросбі.