"Динамо" наполягає, що не гратиме в Маріуполі

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) вважає неможливим на даний момент проведення ігор української Прем’є-ліги в Маріуполі.

Про це заявив віце-президент ФК "Динамо" Андрій Мадзяновський.

"В даний момент ми вважаємо неможливим проведення ігор нашого клубу в Маріуполі. Причина: на сьогодні з жодного боку - ні УПЛ з ФФУ, ні місцевої влади - не були надані не тільки мінімальні гарантії, але навіть спільне бачення підходів до забезпечення безпеки уболівальників і футболістів.

У такому серйозному питанні ми не можемо покладатися на "аргументи" рівня: ну як же перша ліга грала, "Тернопіль" з "Оболонню" приїжджали...

Підкреслюю: ми з радістю зіграємо в Маріуполі, в цьому прекрасному українському місті. Але для цього у нас повинна бути повна впевненість у безпеці уболівальників і футболістів. В даному випадку мова йде про здоров'я і, можливо, життя людей.

Ми повинні побачити, що в Маріуполі ведеться вся необхідна робота по забезпеченню безпеки, а ФФУ і УПЛ цілком розуміють покладену на них відповідальність. В цьому випадку наша позиція буде змінена", - цитує Мадзяновського офіційний сайт ФК "Динамо".

"Звертаюся до колег і партнерів - представників ЗМІ: не потрібно звинувачувати нас в "не патріотичності" або приводити в приклад інші клуби. Вболівальники і спортсмени "Динамо" своєю 90-річною історією довели свої патріотизм, сміливість і любов до України", - додав Андрій Мадзяновський.