Директор УХЛ: Наступний чемпіонат України з хокею під загрозою

Одразу три клуби вчора залишили УХЛ через брак фінансування. 

Виконавчий директор Української хокейної ліги (УХЛ) Сергій Варламов пояснив, чому одразу три клуби – «Вітязь», «Кривбас» і «Дженералз» заявили про неучасть в чемпіонаті України наступного сезону. Про це він розповів XSport.

«Всі команди, які вже зробили заяви, до вчорашнього дня намагалися знайти підтримку у місцевої влади і у спонсорів. До 1-го червня клуби зазвичай вже розуміють, в якому складі вони почнуть підготовку до нового сезону, який бюджет буде у команди і всі інші організаційні моменти. Хлопці йдуть у відпустку, а в липні вже починається підготовка до нового чемпіонату. «Кривбас», «Дженералз» і «Вітязь» до відпустки підійшли з розумінням того, що клуби не готові з нього вийти, і саме тому прийняли це рішення», - заявив Варламов.

Зазначимо, що на даний момент в УХЛ залишилося три клуби – «Донбас», ХК «Кременчук» та «Білий Барс». Таким чином, наступний чемпіонат опинився під загрозою. За словами виконавчого директора УХЛ, ліга все ще сподівається, що майбутній сезон вдасться врятувати і провести повноцінний чемпіонат: «Ми чекаємо інформації від ініціативних груп Києва і Харкова, де хочуть відродити команди зі славними іменами - справжні бренди, київський «Сокіл» і харківське «Динамо»! Також остаточно про своє рішення повинні повідомити люди з Дніпра і Одеси, там також виявляють бажання вступити в УХЛ. Я думаю, що ще, як мінімум, тиждень на очікування у нас є. Сподіваюся, що конкретика буде до кінця наступного тижня».

У випадку песимістичного сценарію, коли УХЛ більше трьох клубів не збере, Варламов каже, що тоді УХЛ поверне право проведення національного чемпіонату Федерації хокею України.