Офіційне визнання середньовічного бою стимулює українську збірну до нових перемог

Визнання наприкінці минулого року Міністерством молоді та спорту України середньовічного бою у якості неолімпійського виду вже принесло вагомі результати. Наша чоловіча збірна, здолавши росіян, здобула "золото", а жіноча - "срібло"на чемпіонаті світу "Битва націй" у Барселоні.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою Володимир Янченко, передає кореспондент агентства.

"Визнання Мінмолодьспорту України середньовічного бою неолімпійським видом спорту неабияк стимулювало федерацію до перемог у найпрестижніших змаганнях. Вже перша половина 2017-го принесла Україні золоту та срібну медалі. Зазначу, що на чемпіонаті в Іспанії взяли участь команди з понад 30-ти держав.  Наша чоловіча збірна перемогла у дуже престижній номінації "21х21 боєць", здолавши на шляху до тріумфу визнані команди Франції, США, Польщі та Росії", - зазначив Янченко.

Почесний президент федерації, народний депутат України Борислав Береза під час прес-конференції сказав: "Дуже добре, що середньовічний бій офіційно став неолімпійським видом спорту, адже Україна вже давно є серед лідерів у цій дисципліні. Без підтримки держави розвивати її дуже важко. Зі свого боку, я намагатимуся залучити спорсорів до цього видовищного, мужнього й патріотичного виду спорту. Розвиток його цілком залежить від того, чи буде підтримка з боку держави та меценатів".

Тепер на українських майстрів середньовічного бою чекає черговий світовий чемпіонат, що пройде у Данії 24 травня по 1 червня. До цього у столичному "Парку Київська Русь" відбудеться відкритий чемпіонат України "Зов героїв-1" та турнір за участю кращих команд із різних куточків нашої держави. Уперше виступлять дитячі команди віком від 5-ти до 17-ти років.

Крім того, протягом року з метою розвитку цього виду спорту у "Парку Київська Русь" проходимуть змагання із середньовічного бою "Витязь Київського дитинця", які включають в себе понад 50 турнірів.