У Мукачевому відкриють футбольну академію

Угорщина допоможе відкрити в Мукачевому футбольну академію.

Про перспективи співпраці в різноманітних галузях, зокрема в сфері спорту, йшлося під час зустрічі міського голови Мукачевого Андрія Балоги з уповноваженим уряду Угорщини Іштваном Грежою, який перебуває сьогодні на Закарпатті, повідомляє прес-служба Мукачівської міськради.

«За допомогою Угорщини в місті буде організована футбольна академія. Це доволі значний проект, який передбачає створення абсолютно нових футбольних шкіл для дітей із сучасною навчальною базою. Уже найближчим часом в Мукачевому почнеться його реалізація», - зазначив Грежа.

Під час зустрічі йшлося і про відкриття в місті ще одного навчального закладу для угорської нацменшини, а також ще одного дитсадка.

Також Грежа пропонував владі міста втілювати проекти з реконструкції історичних будівель. Є зацікавленість угорських партнерів у відкритті в Мукачевому музею Ф. Ракоці II. Співпрацюватимуть сторони і в галузі туризму. За словами Грежі, знову фіксується зростання кількості угорських туристів на Закарпаття, а це можливість до розбудови нових туристичних маршрутів.

Зі свого боку Балога зауважив, що влада міста готова до активізації відносин.