15 вересня УЄФА вирішить, чи прийматиме Київ фінал Ліги чемпіонів

Керуючий напрямком подачі заявки Києва на проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018, радник президента ФФУ Сергій Лашкул розповів про проведену роботу напередодні визначення міста проведення матчу.

Він зазначив, що остаточне рішення УЄФА прийме 15 вересня, повідомили Укрінформу у прес-службі ФФУ.

"Федерацією футболу України була проведена колосальна робота для оформлення заявки Києва як претендента на проведення фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році. Близько року знадобилося для того, аби зібрати всі необхідні документи та гарантії від багатьох організацій: Кабінету Міністрів, Верховної Ради, стадіону, аеропортів, готелів тощо. Представники УЄФА під головуванням Мартіна Каллена бували у Києві, особисто інспектували НСК "Олімпійський" та інші об’єкти інфраструктури. Остаточне рішення стосовно міста проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018 УЄФА прийматиме 15 вересня у Афінах", - розповів Лашкул.

Він не розкрив секретів щодо того, хто є конкурентами Києва у боротьбі за фінал ЛЧ.

"Офіційно УЄФА про це не повідомляє. У ЗМІ була інформація, що мадридський "Атлетико" хотів провести фінал на новому стадіоні. У своїй роботі ми жодним чином не зважали на потенційних конкурентів. ФФУ зробила все можливе для позитивного вердикту, тому нам залишається просто чекати рішення європейського футбольного органу", - підсумував радник президеннта федерації.