Збірна України з конкуру не поїде на Кубок націй - Онищенко "загнав" коней

Українська збірна не братиме участі у фіналі Кубка націй з конкуру, який відбудеться 24-25 вересня у Барселоні, бо залишилася без коней.

Про це повідомляє DW з посиланням на німецький галузевий журнал St. Georg. 

"Видання нагадує, що невдовзі після того, як в Україні спалахнув корупційний скандал навколо депутата Олександра Онищенка, він вирішив продати своїх 40 елітних коней відомому німецькому коняру і колишньому тренеру української збірної з кінного спорту Паулю Шокемеле. Таким чином Онищенку вдалося уникнути можливого арешту тварин, а збірна України з конкуру змогла взяти участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро", - йдеться у повідомленні.

Водночас St. Georg зазначає, що після закінчення Олімпіади Пауль Шокемеле забрав усіх куплених ним коней.

Замість збірної України на фінал Кубка націй з конкуру поїде збірна Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Це повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт, однак він вже встиг залишити межі України. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, внаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.