Сьогодні фінал Євро-2016: зійдуться збірні Португалії та Франції

У неділю, 10 липня, збірні Португалії та Франції зійдуться у Сен-Дені за титул короля Європи.

Про це повідомляє Футбол 24.

Матч розпочнеться о 22:00 на "Стад де Франс". Головний арбітр Марк Клаттенбург (Англія).

Чинний чемпіон – Іспанія – вибув ще на стадії 1/8 фіналу.

Очевидним фаворитом дуелі виступає Франція. Команда Дешама перемогла у п’яти матчах цього турніру, лише одного разу зігравши внічию. У французів – збалансований, потужний склад і за іменами, і по факту гри. Особливо виділяється без 5 хвилин найкращий бомбардир Євро-2016 Антуан Грізманн, в якого 6 забитих м’ячів. Це рівно вдвічі більше, ніж у його найближчих переслідувачів – партнерів Пайє і Жиру, а також португальців Роналду та Нані.

Португалія може протиставити геній Кріштіану Роналду. Триразовий володар "Золотого м’яча" не дуже добре розпочав цей чемпіонат, проте у вирішальних стадіях проявив себе якнайкраще. Саме дві результативні дії (гол + пас) лідера "Реала" допомогли "європейським бразильцям" здобути свою найпершу перемогу в основний час – над Уельсом. Так-так, підопічні Фернанду Сантуша лише за крок від фіналу спромоглися на свій найкращий матч і вікторію, яка не викликала зайвих запитань.

Проти Португалії – скромніший кадровий підбір виконавців, чужі стіни і блідий малюнок її гри на цьому чемпіонаті. Її секрет вже охрестили "португальським катеначчо". На користь Рона і Ко – те, що їх не вважають фаворитами. Отже, психологічно буде легше. Французи ж не мають права на поразку. Як би не склався поєдинок, невдачу французька нація переварюватиме дуже довго. І це зайвий раз морально обтяжує "Ле Бльо".

Між собою суперники зустрічалися 24 рази. Тут повна перевага збірної Франції. "Півні" здобули перемогу у 18 матчах, лише 5 разів тріумфували португальці. Цікаво, що компромісний підсумок (нічия) був зафіксований лише одного разу. До слова, останні 10 побачень між опонентами неодмінно закінчувалися успіхом Франції.