Російська спортсменка Ісинбаєва через NYT проситься в Ріо

Російська олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісинбаєва написала колонку в газеті New York Times, в якій попросила востаннє допустити її до участі в Олімпіаді, що відбудеться в Ріо-же-Жанейро в 2016 році.

Текст опубліковано на сайті New York Times.

«Протягом майже 20 років, включаючи участь у чотирьох Олімпійських іграх, я жодного разу не провалила тест на допінг, де б не проходили змагання - в Лондоні, Китаї, США або в європейських країнах. Я здавала тести антидопінговим агентствам постійно і по всьому світу, і всі мої 28 світових рекордів були встановлені за кордоном», - написала Ісинбаєва.

Вона також розповіла, що сподівається взяти участь в Олімпійських іграх, і тренується для цього щодня, незважаючи на те, що два роки тому народила доньку. 34-річна Олена Ісинбаєва є дворазовою олімпійською чемпіонкою зі стрибків з жердиною, вона встановила 28 світових рекордів.

У листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) звинуватила Росію в порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від участі в змаганнях, в тому числі і на Олімпіаді в Ріо. У свою чергу, IAAF дослухалась до рекомендації і відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА).

У новій доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) від 15 червня говориться, що останнім часом сотні спроб провести перевірки використання російськими спортсменами допінгу були зірвані.