Німеччина закликала МОК не допускати росіян на Олімпіаду

Голова Федерації легкої атлетики Німеччини Клеменс Прокоп закликав Міжнародний олімпійський комітет заборонити російським легкоатлетам брати участь в Олімпійських іграх в Бразилії.

Відкритий лист Клеменса Прокопа до глави МОК Томаса Баха було опубліковано в п'ятницю в журналі Spiegel.

За словами голови федерації, німецькі спортсмени шоковані масштабом порушень з застосуванням допінгу російськими атлетами та звернулися до нього з проханням вжити заходів.

"Результати двох останніх Олімпійських ігор 2008 і 2012 років свідчать про те, що рівні шанси цілком очевидно були не в усіх", - цитує лист Deutshe Welle.

Своїми діями російські спортсмени обдурили не тільки суперників, а й завдали образи Олімпійському комітету і самій ідеї Олімпійських ігор, зазначається далі у листі. "Тому я прошу серйозно поставитися до стурбованості атлетів і в повній мірі використати всі можливості, щоб забезпечити гідні довіри змагання з рівними шансами для всіх спортсменів", - написав Клеменс Прокоп.

На думку автора листа, рішення може бути тільки одне - російські легкоатлети не повинні бути допущені до Ігор у Ріо-де-Жанейро.

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) 17 червня прийме рішення про допуск російських легкоатлетів до участі в Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. Міжнародний Олімпійський комітет вже заявив про намір подвоїти кількість допінг-контролю перед Іграми в Ріо і піддати суворим перевіркам, насамперед, збірні з Росії та Кенії.