У ФРН вважають, що Росії взагалі не місце на Олімпіаді

Німецькі спортивні функціонери закликали звільнити Росію від участі в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро з огляду на масштабний скандал навколо застосування допінгу в російському спорті.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це дуже серйозні звинувачення. Якщо вже в Росії допінг застосовується настільки систематично, російській команді не слід було б їхати на літні ігри в Ріо", - заявив президент Німецької федерації легкої атлетики Клеменс Прокоп.

У свою чергу, голова правління Німецького олімпійського спортивного союзу Міхаель Феспер назвав скандальними повідомлення про те, що російські офіційні особи систематично маніпулювали пробами на допінг. "Нові звинувачення на адресу Росії з приводу державних допінгових практик є жахливими і стали важким ударом для всього олімпійського руху. Світове антидопінгове агентство WADA має якомога швидше і якнайретельніше їх розслідувати", - заявив він.

Веспер наголосив, що якщо ці звинувачення підтвердяться, то це повинно мати відповідні наслідки. "Важливо гарантувати рівні можливості для всіх спортсменів, особливо напередодні Олімпіади в Ріо", - зазначив він.

Напередодні газета The New York Times оприлюднила матеріал, заснований на свідченнях колишнього керівника московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова. У цьому матеріалі стверджується, що під час зимової Олімпіади в Сочі десятки російських спортсменів вживали допінг в рамках секретної державної програми. Міністр спорту РФ Віталій Мутко відкинув ці звинувачення, назвавши їх частиною інформаційної війни проти Росії.