Платіні подасть у відставку на найближчому конгресі УЄФА

Мішель Платіні піде у відставку з посади президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Про це він повідомив у понеділок, 9 травня, через своїх адвокатів, коли стало відомо, що Спортивний арбітражний суд (CAS) залишив у силі рішення про його усунення від футбольної діяльності. При цьому CAS скоротив термін усунення з 6 до 4 років, а також понизив розмір штрафу з 80 до 60 тисяч швейцарських франків(з 72,4 до 54,3 тисячі євро).

"Платіні має намір офіційно подати у відставку на найближчому конгресі УЄФА. На сайті організації відзначається, що останній конгрес пройшов 3 травня у Будапешті, а наступний відбудеться тільки у 2017 році в Гельсінкі. Правда, члени організації можуть скликати позачергові збори. Поточний мандат Платіні на посаду президента УЄФА закінчується у 2019 році", - йдеться у повідомленні

Наприкінці вересня 2015 року органи юстиції Швейцарії відкрили справу проти глави ФІФА Йозефа Блаттера за підозрою у тому, що він незаконно перевів два мільйони швейцарських франків Платіні у 2011 році. Обидва чиновники стверджують, що гроші пішли на оплату консультаційних послуг, які Платіні надавав ФІФА з 1999 по 2002 рік. Арбітражний суд розцінив отримання цих грошей як конфлікт інтересів.

Наприкінці 2015 року Арбітражна палата комітету з етики ФІФА усунула Блаттера і Платіні від футболу на вісім років. Апеляційний комітет ФІФА пізніше скоротив з восьми до шести років термін їхнього усунення від футбольної діяльності. Спортивний арбітражний суд був останньою інстанцією, де можна було оскаржити це рішення.