"Шахтар" сьогодні зустрінеться з "Динамо". Текстова трансляція на Укрінформі

У неділю, 1 травня, на стадіоні "Арена Львів" відбудеться центральний матч 24-го туру чемпіонату України з футболу, в якому донецький "Шахтар" зустрінеться з новоспеченим чемпіоном країни київським "Динамо".

На сайті Укрінформу можна буде стежити за текстовою трансляцією поєдинку. Початок матчу о 19.30.

Традиційно центральний матч за два тури до завершення змагань цілком міг би вирішувати долю золотих нагород. Проте суперники зіграли у заочній суперечці з початку весни по 7 матчів, які динамівці пройшли без втрат, а "Шахтар" недорахувався семи очок. Тому залишається питання престижу, причому не можна говорити, що так питання стоїть лише для донеччан. По-перше, столична команда пригадує домашню поразку з неприємним рахунком 0:3, за яку потрібно реабілітуватись, по-друге, для "Динамо" Прем'єр-ліга - єдиний турнір, де гравці ще можуть самостверджуватись навіть після завоювання дуже важливого титулу.

Як стверджує прес-служба Прем'єр-ліги, у номінальних господарів "Арени Львів" думки зараз поділяються між трьома фронтами, і логічно думати, що головна увага Мірчі Луческу спрямована все ж на Лігу Європи УЄФА та Кубок України. Тому у такій ситуації з великою ймовірністю на львівське поле вийдуть ті, на кого не робиться першочергова тренерська ставка в іграх проти іспанської "Севільї".

Не виключено, що меншою мірою, але також на ротацію піде й Сергій Ребров. Він цілком може дати реалізувати амбіції виконавцям, які не повною мірою розкрили себе протягом сезону, що завершується. Ця зустріч має і додаткове суперництво двох найкращих ліній змагань - захисної у "Динамо" (зокрема, кияни востаннє пропускали ще 11 березня, і цей гол для голкіперів чемпіона є єдиним у 2016 році у регулярній першості) та атакувальної у "Шахтаря" ("гірники" забивають у середньому понад 3 м’ячі за гру, а відзначаються вони щоразу після 14 серпня минулого року).

Нагадаємо, київське "Динамо" за три тури до фінішу достроково виграло національну першість.