Савицький назвав склад хокейної збірної України на ЧС-2016

У четвер, 14 квітня, стали відомі прізвища 22-х хокеїстів національної збірної України, які вранці у суботу вирушать до хорватського Загреба, де візьмуть участь у чемпіонаті світу у дивізіоні 1В.

Перед вечірнім тренувальним заняттям на командній нараді склад  оголосив головний тренер збірної Олександр Савицький, повідомили Укрінформу у прес-службі Федерації хокею України.

"Найбільше у збірній представників хокейного клубу "Кременчук" - семеро. Чинний чемпіон України донецький "Донбас" делегував до фінальної заявки п’ятьох виконавців. Стільки ж гравців представляють і столичний клуб "Дженералз". Загалом у команді 17 представників національного чемпіонату, а також п’ятеро легіонерів із США, Білорусі, Румунії та Казахстану", - зазначається у повідомленні.

Склад збірної України з хокею:

воротарі - Едуард Захарченко ("Дженералз"), Михайло Шевчук (ХК "Кременчук");

захисники - Віталій Андрейків, Кирило Жовнір, Денис Ісаєнко, Володимир Романенко (всі - ХК "Кременчук"), Володимир Алексюк, Денис Петрухно, Всеволод Толстушко (всі - "Донбас"), Олександр Побєдоносцев ("Дженералз");

нападаючі - Артем Гніденко, Георгій Кіча, Євген Тимченко (всі - "Дженералз"), Сергій Бабинець, Віктор Захаров (обидва - "Донбас"), Юрій Петранговський, Дмитро Чернишенко (обидва - ХК "Кременчук"), Андрій Міхнов, Олег Шафаренко (обидва - "Юність", Білорусь), Владислав Гаврик ("Коламбус", SPHL), Артем Бондарєв ("Стяуа", Румунія) та Роман Благий ("Сариарка", ВХЛ).

Нагадаємо, що ЧС-2016 у дивізіоні 1В пройде у столиці Хорватії з 17 по 23 квітня. Суперниками української команди у боротьбі за путівку до дивізіону 1А будуть збірні Великої Британії, Хорватії, Литви, Естонії та Румунії.