Корупція у ФІФА: обшукали штаб-квартиру Федерації футболу Франції

Французькі правоохоронці обшукали штаб-квартиру Федерації футболу Франції згідно із запитом прокуратури Швейцарії у зв’язку з підозрою у корупції оточення колишнього президента ФІФА Йозефа Блаттера.

Про це інформує телеканал France-3.

"У приміщенні Федерації футболу Франції були проведені обшуки у середу 9 березня слідчими французької фінансової прокуратури за підозрою в корупції найближчого оточення Зеппа Блаттера. Були вилучені усі документи, пов’язані з виплатами колишнім президентом ФІФА Мішелю Платіні гонорарів у сумі 2 млн швейцарських франків (€1,8 млн) в 2011 році", - йдеться у повідомленні з посиланням на швейцарського прокурора.

Як відомо, президент ФІФА Йозеф Блаттер звинувачується в незаконній передачі голові Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішелю Платіні двох мільйонів швейцарських франків за роботу у ФІФА з 1999 по 2002 роки.

Нагадаємо, що пост президента ФІФА став вакантним після відставки Йозефа Блаттера, який очолював Федерацію з 1998 року. Блаттера відсторонили від футбольної діяльності через звинувачення у корупції. У кінця лютого ц.р. на позачерговому конгресі ФІФА у Цюріху пройшли вибори нового керманича ФІФА. Новим президентом Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) на чотирирічний термін обрано швейцарця Джанні Інфантіно.