ФІФА пом'якшила покарання для Блаттера та Платіні

Апеляційний комітет Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) в середу, 24 лютого, скоротив з восьми до шести років термін їхнього відсторонення від футбольної діяльності.

Про це пише DW.

«Всесвітня футбольна організація повідомила, що стосовно Блаттера і Платіні, обвинувачених у корупції, були враховані пом'якшуючі обставини. Тим не менше вони не зможуть займати які-небудь посади в світовому футболі до 2021 року. Крім того, Блаттер оштрафований на €45 тис., а Платіні - на €73 тис», - наголошується в повідомленні.

Разом з тим апеляційний комітет відхилив клопотання слідчої палати комітету з етики ФІФА щодо довічної дискваліфікації футбольних чиновників.

Блаттер заявив, що розчарований рішенням комітету і тепер має намір подати скаргу в Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні. Раніше про аналогічний крок заявив Платіні. CAS є останньою інстанцією, що вирішує правові спори у галузі спорту.

Нагадаємо: обидва президенти футбольних організацій були усунені за порушення етичних правил ФІФА. Підставою для дискваліфікації послужив сумнівний платіж Йозефа Блаттера Мішелю Платіні на суму 2 млн швейцарських франків.