Блаттер оскаржить своє відлучення від футболу

Президент ФІФА Йозеф Блаттер має намір оскаржити рішення комітету з етики ФІФА про його відсторонення від футбольної діяльності на 8 років.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я говорив зі своїм юристом... Ми йдемо до апеляційної комісії і трибуналу й апелюватимемо до швейцарських законів, оскільки я громадянин Швейцарії, і за швейцарськими законами усунення на 8 років може бути пов'язане з чимось дуже серйозним", - сказав Блаттер.

На його думку, ситуація, пов'язана з виплатою 2 млн швейцарських франків, може розглядатися як адміністративна та фінансова процедура і не має нічого спільного з етикою.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з етики ФІФА ухвалив рішення відсторонити президента ФІФА Зеппа Блаттера та главу УЄФА Мішеля Платіні від будь-якої футбольної діяльності на національному та міжнародному рівнях на 8 років. Рішення пов'язане із виплатою 2 млн швейцарських франків главі УЄФА Мішелю Платіні у лютому 2011 року за рахунок ФІФА. За оцінкою комітету, виплата коштів Платіні не була у правовий спосіб зафіксована в угоді, підписаній двома посадовцями 25 серпня 1999 року. Заяви Платіні та Блатера про усну угоду були відкинуті комітетом.