У межах проєкиу «Дитинство без війни» в Анталії знайшли прихисток 3,5 тисячі дітей та опікунів

У межах проєкту “Дитинство без війни”, який протягом більше двох років у турецькій Анталії реалізує Фонд Руслана Шостака, прихисток знайшли 3,5 тисячі дітей та опікунів. На реалізацію проєкту витрачено 10 млн доларів США.

Про це Укрінформу повідомили у Фонді Руслана Шостака.

“За два роки проєкту вдалося врятувати та надати безпечний прихисток у Туреччині майже 3500 дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, їх опікунам та вихователям, а також дітям, що перебували у складних життєвих обставинах.

Всього на забезпечення дітей було витрачено близько 10 млн доларів - це гроші власника та його бізнесів, допомога міжнародних та українських фондів та організацій”, - повідомили агентству у фонді.

Наводячи інші статистичн ідані, у Фонді вказали, що за час перебування в Туреччині дітям надавалося якісне медичне обслуговування на основі забезпечного страхування. Зокрема планові звернення до лікарів склали понад 956 разів, зокрема 381 раз це були звернення до стоматолога, сімейного лікаря - 232 рази, до інших вузькопрофільних фахівців (включаючи діагностику) - 343 рази, було проведено 27 операцій, включаючи операцію на серці та оперативне виправлення косоокості.

За два роки діти змогли отримати понад 624 години вивчення англійської мови та 7548 годин уроків мистецтва, спорту та інших розвиваючих занять. Також було придбано 9557 пар взуття та комплектів сезонного одягу. Троє дітей знайшли нові сім'ї через усиновлення.

“Ми спільно з партнерами багато зробили, щоб діти залишалися в безпеці всі ці два роки. Наступна мета, щоб у кожної дитини з'явилася сім'я. Ми ставимо перед собою завдання - допомогти державі в усиновленні українських дітей в Україні”, - заявили у Фонді.

Читайте також: В Україну з тимчасово окупованих територій повернули ще 13 дітей

Про початок евакуації дітей-сиріт в Туреччину домовилися перші леді України та Туреччини - Олена Зеленська та Еміне Ердоган. У фонді подякували усім причетним за допомогу та підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці 2023 року засновнику проєкту «Дитинство без війни» та керівнику благодійного фонду Руслану Шостаку, який у перші місяці після російського вторгнення організував та провів евакуацію дітей-сиріт з прифронтових територій до Туреччини, вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Фото: Фонд Руслана Шостака