Україна закупила 8000 флаконів препарату для лікування онкозахворювань

Держпідприємство «Медичні закупівлі» в рекордні терміни уклало договір, провело закупівлю та доставку в Україну 8 тисяч флаконів препарату Гемцитабін для лікування онкозахворювань у дітей та дорослих.

Про це йдеться у пресрелізі ДП «Медичні закупівлі України», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Медичні закупівлі України цього року здійснили закупівлю лікарського засобу Гемцитабін для лікування онкологічних захворювань та вже отримали його на склад власної філії Медпостачання. Це рекордно швидка закупівля, оскільки від моменту укладання договору і до поставки на склад в Україні пройшло всього два тижні. Наразі триває розвезення цього препарату в регіони», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що закуплено лікарський засіб за міжнародною непатентованою назвою Гемцитабін 1000 мг для лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, а також Гемцитабін у дозуваннях 200 мг та 1000 мг для лікування дорослих пацієнтів.

Загалом закуплено та отримано майже 8 тисяч флаконів на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.

Читайте також: За тиждень Медзакупівлі доправили у регіони ліків на ₴115 мільйонів

У «Медзакупівлях» нагадали, що на початку квітня Держлікслужба заборонила реалізацію, зберігання та застосування препарату Гемцитабін одного з двох виробників, з якими були укладені договори. Тож команда МЗУ негайно вжила заходів, аби запобігти можливому дефіциту онкопрепарату у лікарнях, зазначив заступник гендиректора з управління поставками МЗУ Олег Кльоц.

Як повідомлялося, державне підприємство «Медичні закупівлі України» переходить до трирічного планування закупівель медичних товарів.