Додатковий період реєстрації для участі в мультитесті триватиме до 15 травня

Додатковий період реєстрації на мультипредметний національний тест триватиме з 10 по 15 травня, зареєструватися можуть ті особи, які не змогли з різних причин зробити це в основний період.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"З 10 до 15 травня триватиме додатковий період реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті. Зареєструватися на додаткову сесію НМТ можуть особи, які реєструвалися в основний період, але отримали відмову. Також ті, хто не зміг із поважних причин вчасно зареєструватися. Крім того, у цей період здійснюють реєстрацію особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань / слідчих ізоляторах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особи, які реєструвалися в основний період реєстрації, але яким було відмовлено в реєстрації для участі в НМТ, мають у персональному кабінеті, створеному в основний період реєстрації, доопрацювати надані ними під час реєстрації для участі в основній сесії НМТ інформацію та/або копії документів. Учасникам, у яких уже є персональний кабінет, достатньо завантажити копії тих документів, які стали підставою для відмови, та надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши на відповідну кнопку в сервісі.

Читайте також: У магістратуру та аспірантуру цьогоріч очікується до 90 тисяч вступників - МОН

Особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації, мають за допомогою спеціального сервісу створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО.

Для зручнішої реєстрації вступники можуть скористатися застосунком "Дія" для автоматичного заповнення персональних даних.

Особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань / слідчих ізоляторах, для реєстрації мають звернутися до представників установи виконання покарань / слідчого ізолятора або безпосередньо до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як повідомлялося, вже понад 287 тисяч зареєстрованих учасників основної сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) отримали у своїх персональних кабінетах запрошення на тестування.

Основна сесія НМТ цьогоріч триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова – з 11 до 19 липня.

Результати тестування учасники отримають до 2 та 26 липня залежно від того, на якій сесії вони складали іспит – основній чи додатковій.

Національний мультипредметний тест цьогоріч буде проведений також за межами України – тимчасові екзаменаційні центри будуть створені в 57 містах 32 країн.