Потреба в гумдопомозі Україні завтра нікуди не зникне - координаторка ООН

Поки одні українські міста переходять до відбудови, в інших не припиняються атаки на цивільну інфраструктуру. Це змушує продовжувати надавати гуманітарну допомогу одночасно з підтримкою відновлення.

Про це заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун на форумі «Інклюзивне відновлення громад», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона відзначила, що є регіони, як-от міста Миколаїв та Суми, які відходять від гуманітарної допомоги і концентруються на відновленні. Складовою цього, на думку Браун, є питання безпеки і децентралізації планування.

«Гуманітарні фонди не підуть на розвиток та відновлення, тож ми маємо працювати з донорами, щоб вони розуміли, в чому полягають ваші плани, що вони скоординовані, прозорі», - пояснила складнощі гуманітарна координаторка ООН.

Читайте також: Президент Південної Кореї у зверненні до народу згадав про допомогу Україні

Водночас Браун зауважила, що в Україні спостерігається чіткий тренд: атаки на цивільну інфраструктуру, як-от у Харкові чи на Донеччині.

«Нам усім варто усвідомити, що гуманітарна допомога завтра нікуди не зникне, і потрібно робити дві справи одночасно – відбудову і гуманітарну допомогу», - наголосила представниця ООН.

Як повідомляв Укрінформ, місяць тому ООН констатувало суттєве збільшення жертв серед цивільного населення України внаслідок дронових атак, ракетних і артилерійських обстрілів Росією українських міст.

Фото: mva.gov.ua