В Острозькій академії обрали нового ректора

В Острозькій академії обрали нового ректора, ним став Едуард Балашов.

Про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, передає Укрінформ. 

«Острозька академія» має нового ректора, який у національному університеті продовжуватиме багаторічну справу Героя України Ігоря Пасічника. Вітаю на цій посаді Едуарда Балашова, він переміг на виборах з результатом 82,3% і був єдиним кандидатом», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, Едуард Балашов - доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу. Займається міжнародними обмінними програмами спудеїв та викладачів, а також модерує лекції з генерал-лейтенантом армії США у відставці Беном Ходжесом.

Ігор Пасічник керував закладом з часу відновлення – з 1994 року.

Читайте також: В Україні реорганізують два університети

Як повідомлялося, Національний університет «Острозька академія»  – наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів  – Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Заснував академію у 1576 році князь Василь-Костянтин Острозький.

Хроніка відродження Острозької академії в незалежній Україні починається у 1994 році з указу Президента України. Завдяки наступним указам Президента України розбудова Острозької академії набрала нових обертів.

У жовтні 2000 року Острозька академія отримала статус національного університету.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов був у переліку вступників до аспірантури університету "Острозька академія" на Рівненщині.