Справа про замовне вбивство: суд арештував Коломойського без права на заставу

Бізнесмен Ігор Коломойський, якого підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року без права на заставу.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, інформує видання «Ґрати» із зали суду.

Зазначається, що Коломойський із 2 вересня перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки у шахрайстві та легалізації майна. Запобіжний захід за цією підозрою передбачав його арешт до 2 червня із заставою в розмірі 1,9 млрд грн. Відтак за нової підозри застава не передбачена.

За версією слідства, Коломойський, щоб помститися, замовив вбивство директора юридичної компанії за «невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства», а саме підприємства «Дніпроспецсталь». Бізнесмен заперечує будь-яку причетність до злочину.

Як повідомлялося, 8 травня правоохоронці повідомили бізнесмену Ігорю Коломойському про підозру в організації замовного вбивства директора юридичної компанії у 2003 році.

За даними слідства, для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

Учасники банди здійснили напад на власника юридичної компанії, коли він виходив із магазину у середмісті Феодосії у Криму. Четверо кримінальників завдали потерпілому ударів металевим прутом по голові та ножових поранень у груди, живіт та спину. Однак завдяки своєчасній медичній допомозі лікарям вдалося врятувати життя чоловіка.

Читайте також: Суд закрив справу за позовом Коломойського про повернення акцій ПриватБанку

Згодом усіх чотирьох нападників затримали й засудили до реальних термінів ув’язнення.

На підставі нових матеріалів слідства бізнесмену загрожує довічне ув’язнення.

Прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.