OpenAI використовуватиме тексти Financial Times для навчання систем штучного інтелекту

Financial Times уклало угоду із компанією OpenAI, яка передбачає надання дозволу на використання журналістських матеріалів видання у навчанні систем штучного інтелекту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

FT отримає платіж, розмір якого не розголошується, за доступ OpenAI до його текстів. Укладена угода є останньою із домовленостей між компанією-розробником ChatGPT та новинним виданням.

Відповідно до угоди, користувачі ChatGPT отримуватимуть резюме і цитати із журналістських матеріалів FT, а також посилання на статті у відповідь на їх запити до чат-боту там, де це буде доречно.

Виконавчий директор FT Group Джон Ріддінг сказав, що компанії, які займаються штучним інтелектом, платять видавцям за їх матеріали.

«OpenAI розуміє важливість прозорості, атрибуції та винагороди – все це дуже важливо для нас. Водночас в інтересах користувачів, щоб ці продукти містили надійні джерела», – зазначив Ріддінг.

OpenAI вже підписала подібні угоди із американським інформагентством Associated Press, французькою газетою Le Monde, іспанським медіаконгломератом Prisa Media, який володіє газетою El País, та німецьким видавництвом Axel Springer, яке видає таблоїд Bild.

Читайте також: OpenAI дозволила користуватися ChatGPT без реєстрації

За словами головного операційного директора OpenAI Бреда Лайткепа, для компанії важливо «представляти якісну журналістику, поки ці продукти формуються».

Як повідомлялося, газета The New York Times подала до суду на OpenAI Inc. та Microsoft Corp. за незаконне використання контенту видання для розвитку сервісів штучного інтелекту (ШІ).