Ексчиновник Міноборони Лієв залишився без запобіжного заходу - Transparency International

Колишній керівник департаменту військово-технічної політики Міністерства оборони Олександр Лієв, якого підозрюють у справі про заволодіння майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів для Збройних сил України, залишився без запобіжного заходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє громадська організація Transparency International Ukraine в Телеграмі

«Ще 12 лютого Олександра Лієва взяли під варту з 50 млн грн застави, за місяць відпустили додому під особисте зобов’язання, але 9 квітня АП ВАКС скасувала це рішення, Лієв, утім, не повернувся в СІЗО, оскільки строк тримання під вартою закінчився 8 квітня. Фактично він залишився без запобіжного заходу», - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в Transparency International Ukraine, сьогодні Вищий антикорупційний суд повторно розглядав клопотання захисту про зміну запобіжного заходу, але потреба в цьому за час уже відпала, тому суд залишив клопотання без розгляду.

Читайте також: ВАКС не обрав запобіжний захід експосадовцю Міноборони у справі на ₴1,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня суд змінив міру запобіжного заходу екскерівнику департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександру Лієву, якого випустив з-під варти під особисте зобов’язання.

Фото: Фейсбук Олександра Лієва