В Україну повернули п’ятирічну дитину, яку два роки не бачили батьки

В Україну з тимчасово окупованої території повернули п’ятирічну дитину, яку на початку повномасштабного вторгнення розлучили з батьками.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» допомогли повернути на підконтрольну уряду України територію п’ятирічного Максима.

Хлопчик перебував у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення село, де вони жили, було захоплене. Забрати дитину батьки не встигли.

«Два роки Максим прожив без найрідніших людей. З міркувань безпеки мама з татом не наважувалися їхати за ним на тимчасово окуповану територію. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі стояли численні російські блокпости», - зазначили в Мінреінтеграції.

Зрештою мама Максима звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Представниця міністерства Наталія Ємець спільно зі співкоординаторкою проєкту «Шлях додому» Анастасією Халіуловою розробили план дій і маршрут повернення.

Читайте також: Дітей на ТОТ примушують робити обереги для російських солдатів - Центр нацспротиву

«Нарешті хлопчик повернувся до батьків і перебуває в безпеці. У травні він відзначатиме свій шостий День народження», - наголосили в Мінреінтеграції.

Міністерство подякувало своєму партнеру – «Українській мережі за права дитини» і всім, хто долучався до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям станом на 16 квітня 2024 року в межах проєкту «Шлях додому» на територію вільної України повернуто 86 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два місяці Україні за сприяння міжнародних партнерів вдалося повернути додому 38 дітей.

Фото ілюстративне