Конфлікти, бідність, клімат: Міжнародна організація з міграції заявляє про безпрецедентний тиск

Ексклюзив

Міжнародна організація з міграції, як і вся міжнародна система гуманітарного реагування, перебуває під безпрецедентним тиском з огляду на наявні виклики.

Про це в коментарі Укрінформу заявила генеральний директор МОМ Емі Поуп.

«Не тільки в межах МОМ, а й уся міжнародна система гуманітарного реагування перебуває під безпрецедентним тиском з тим, щоб задовольнити потреби людей в усьому світі. Дедалі більше людей переміщуються через зміну клімату, ми маємо конфлікти, бідність – ціла низка речей, що змушує людей переміщуватися», – сказала вона.

На переконання Поуп, збільшення фінансування дало б змогу покращити прогнозування і реагувати на проблеми до того, як їх масштаб збільшиться.

Читайте також: У МОМ не очікують відтоку біженців з України, як на початку повномасштабної війни

Водночас, на її думку, потрібно «бути набагато більш стратегічними, щоб визначити, де ми можемо втручатися з меншими витратами та рятувати життя».

Очільниця МОМ також зауважила, що організація в межах Плану гуманітарного реагування ООН в Україні зверталася до донорів за 4,2 млрд доларів фінансування на 2024 рік.

Як повідомлялося, у січні Організація Об’єднаних Націй представила План гуманітарного реагування в Україні на 2024 рік. Він передбачає 4,2 мільярда доларів для підтримки постраждалих від війни громад та українських шукачів притулку.