ВАКС продовжив дію процесуальних обовʼязків ексголові Верховного суду Князєву

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 травня дію процесуальних обов'язків, покладених на колишнього голову Верховного суду, обвинуваченого в одержанні хабаря.

Про це в Телеграмі повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

Як зазначається, своїм рішенням колегія суддів частково задовольнила клопотання прокурора САП.

Серед згаданих обовʼязків обвинуваченого – носити електронний засіб контролю, не виїжджати з України без дозволу детектива, прокурора й суду та утримуватися від спілкування зі свідками у справі.

Також фігурант зобовʼязаний здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон й інші документи, які дають право на виїзд/в’їзд в Україну.

Читайте також: ВРП до 6 квітня відсторонила Князєва від здійснення правосуддя

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року голову Верховного суду Всеволода Князєва викрили в отриманні хабаря розміром 2,7 млн доларів.

Йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу – прийняття службовою особою пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання Князєва під вартою. Того ж дня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн застави.

Розмір застави, згідно із судовими рішеннями, кілька разів зменшували. Зрештою він сягнув трохи більше 18 млн грн. У січні Князєва звільнили з-під варти після внесення цієї суми.

Читайте також: Апеляційний суд залишив у силі рішення щодо Князєва

На початку березня справу Князєва передали до суду.

14 березня ВАКС провів підготовче засідання, під час якого відмовив стороні захисту в поверненні обвинувального акта прокурору.