Добровольці, які допомагали визволяти Київщину, отримали посвідчення УБД

Фото

Добровольцям, які допомагали військовим визволяти Київську область від російських загарбників, вручено посвідчення учасника бойових дій (УБД).

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передає Укрінформ.

Посвідчення вручено цивільним особам, які в перший місяць повномасштабного російського вторгнення – з 24 лютого по 25 березня 2022 року – самостійно або у складі добровольчих формувань стали на захист України, проте не були оформлені до складу будь-яких військових формувань або правоохоронних органів. Статус УБД їм надано міжвідомчою комісією, що діє при Мінветеранів.

«Разом із силами безпеки і оборони вони вибивали російських окупантів з Київської області та інших регіонів країни. Завдяки плідній комунікації та співпраці добровольців з підрозділами ЗСУ та Національної гвардії вдалось зупинити ворога на підступах до Києва”, – зазначив директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько.

Читайте також: В Україні запрацювала гаряча лінія підтримки для ветеранів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій, зменшивши кількість необхідних документів до однієї довідки.

Фото: mva.gov.ua