Естонія у ПАРЄ закликала до негайного повернення депортованих українських дітей

Керівниця делегації Естонії в Парламентській асамблеї Ради Європи Лійза Пакоста закликала парламенти держав-членів ПАРЄ засудити діяльність Росії з депортації українських дітей і вимагати негайного їх звільнення та безпечного повернення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

«Ми є свідками жахливої ситуації з українськими дітьми, яких насильно депортують з їхньої рідної країни до Росії та Білорусі. Ми не повинні забувати, що ці безневинні діти зазнають глибоких травм і протягом тривалого часу стикаються з насильством, болем, жахами війни та насильницьким переселенням. Масштаби трагедії величезні – ми навіть не знаємо, скільки саме дітей було депортовано», – сказала Пакоста на пленарному засіданні ПАРЄ.

Читайте також: Зеленська на сесії ПАРЄ закликала посилити боротьбу за повернення українських дітей

Вона підкреслила, що мета злочинної політики Росії – насильно змінити ідентичність дітей та асимілювати їх, щоб вони забули свою батьківщину Україну та не змогли повернутися до своїх родин. «Це діяння – тяжке порушення міжнародного права та образа гідності життя дітей та підлітків. Це діяння – не що інше, як військовий злочин та порушення сутності людяності», – сказала Керівниця делегації Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ закликала парламенти Асамблеї визнати депортацію українських дітей до Росії воєнним злочином.