Суд відправив бізнесмена Мазепу під варту із заставою в 349 мільйонів - ЗМІ

Печерський райсуд Києва обрав директору інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід - тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення 349 мільйонів гривень застави.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«Печерський райсуд Києва обрав бізнесменові та директорові інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в розмірі 349 мільйонів 700 тисяч гривень», - ідеться у повідомленні.

Прокуратура просила для Ігоря Мазепи арешт із заставою у 700 мільйонів.

На початку засідання прокурорка Вікторія Редько подала клопотання щодо визнання Міністерства економіки потерпілим у цій справі.

Адвокат Мазепи Тарас Пошиванюк подав клопотання про відеотрансляцію засідання, оскільки справа викликала "велику суспільну цікавість". Суддя відмовив у задоволенні цього клопотання.

Читайте також: У ДБР повідомили, що інкримінують засновнику Concorde Capital Мазепі

Суддя також відмовив у відведенні прокурора. Після цього адвокати Мазепи надати їм час на ознайомлення з матеріалами справи, але суддя відмовився оголосити перерву.

Адвокати заявили відвід судді. Клопотання розглядатиме інший суддя.

Водночас у Печерському суді почали обирати запобіжний захід братові Ігоря Мазепи Юрію. Його адвокати також просили перерву на ознайомлення з матеріалами справи і також заявили про відвід прокурора.

Читайте також: Бізнесмен Мазепа прокоментував своє затримання і заставу у ₴700 мільйонів

Як повідомлялося, 18 січня Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску «Шегині».

У різних регіонах України правоохоронці затримали також трьох інших учасників злочинного угруповання, зокрема брата організатора.

В ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 гектарами земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

У компанії Concorde Capital відкидають звинувачення.

Ігор Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.