Заступник глави Нацполіції Тишлек повернувся до виконання обов’язків після службової перевірки

Заступник очільника Національної поліції Дмитро Тишлек, який фігурував у журналістському розслідуванні, після службової перевірки повернувся до виконання обов’язків.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ у відповідь на запит «Цензор.НЕТ».

У МВС повідомили, що заступник голови Національної поліції Тишлек був відсторонений від виконання службових обов’язків з 28 жовтня до 28 листопада на час проведення службового розслідування. 29 листопада Тишлек повернувся до виконання службових обов’язків. Одночасно з цим Тишлеку змінено розподіл обов’язків та виключено координацію та спрямування діяльності підрозділів кримінальної поліції.

У міністерстві поінформували, що комісія, яка проводила службове розслідування, не встановила "фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека Д. П. з будь-якими кримінальними авторитетами, в тому числі згадуваними в журналістському розслідуванні". Також у МВС зазначили, що у них немає підстав для перевірки Тишлека на поліграфі, а з власної ініціативи він такого бажання не висловлює.

"Водночас інформуємо, що висновок стосовно встановлення підстав для звільнення з посади Тишлека Д.П. можливо зробити після отримання результатів розгляду матеріалів службового розслідування у НАЗК та ДБР", - резюмували у МВС.

Читайте також: Заступника глави Нацполіції Тишлека вже перевіряє комісія МВС - Клименко

Як повідомлялося, видання Bihus.Info оприлюднило розслідування про те, що дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека станом на літо цього року не позбулася російського паспорта, а він користується нерухомістю та автомобілем родини партнера очільника ростовського кримінального угруповання.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відреагував на це, заявивши, що ДБР відкрило кримінальне провадження, а також проводиться службове розслідування. До отримання висновків слідства Тишлек буде відсторонений від виконання службових обов’язків.