Евакуація із сектора Гази завершена, вивели 315 людей - ГУР

Евакуація із сектора Гази завершена, вдалось вивести 315 людей: 304 українців, двох палестинців, 9 громадян Молдови.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує ― операція з порятунку наших громадян із сектору Гази успішно завершена", - ідеться у повідомленні.

Здійснена ГУР МО України та МЗС України за дорученням Президента України евакуаційна місія відбувалась у декілька етапів. У підсумку із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей: 304 українців, двох палестинців, 9 громадян Молдови.

"Серед врятованих із сектору Гази ― двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту", - зазначили в ГУР.

Читайте також: Протидія постачанню допомоги в Газу може становити воєнний злочин - прокурор МКС

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю "відновила бойові дії на повну силу" після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.