ВР розширила перелік осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги

Верховна Рада України ухвалила Закон щодо удосконалення правового регулювання правовідносин, пов'язаних з призначенням, отриманням одноразової грошової допомоги та наданням пільг деяким категоріям осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату ВРУ.

«Верховна Рада України 9 грудня 2023 року ухвалила в цілому Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання правовідносин, пов'язаних з призначенням, отриманням одноразової грошової допомоги та наданням пільг деяким категоріям осіб, (реєстр. №9226)», - ідеться в повідомленні.

Законом надано право особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту складати в письмовій формі особисте розпорядження на випадок своєї смерті щодо виплати одноразової грошової допомоги (15 млн грн) обраним особам, визначивши розмір частки таких осіб у відсотках та розповсюдивши право бути отримувачами такої допомоги на малолітніх, неповнолітніх, повнолітніх непрацездатних дітей, непрацездатну вдову (вдівця) та непрацездатних батьків загиблої (померлої) особи.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» передбачає низку змін до законодавства для покращення соціального захисту військовослужбовців.