Зеленський нагородив волонтерів відзнаками «Золоте серце»

Відео

Президент України Володимир Зеленський нагородив високими президентськими відзнаками "Золоте серце" українських волонтерів, зазначивши, що допоки б'ються волонтерські серця в Україні, доти б'ється український народ.

Про це він сказав на урочистій церемонії нагородження з нагоди Міжнародного дня волонтера, повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

"В Україні й в усьому світі не знайти, я впевнений, будівлі чи площі, які могли б умістити всіх наших громадян, дотичних до такого важливого волонтерського руху. Всіх, хто заслуговує на нагороду, всіх, хто заслуговує на це слово: "дякую". Це мільйони людей. Безумовно, ті, хто присутні тут особисто, символізують загальнонаціональний волонтерський вогонь. Це люди з багатьох регіонів України, які допомагають на різних напрямках, різним групам, різним людям, категоріям людей. Люди з великим серцем. Люди, народжені з таким серцем. Допоки б’ються ваші серця, волонтерські серця, та дух допомоги й підтримки, доти б’ється наш народ, доти б’ється Україна. Безупинно. Б’ється безупинно", - заявив Президент.

Відео: ОП

За його словами, волонтерська сила не має власного однострою чи офіційного гасла, але є два слова, які коротко та влучно змальовують явище великого волонтерського руху. Перше слово - "плюс" і друге - "дякую".

"Перше слово – те, яке найчастіше вживають волонтери. Всі дев’ять років війни. Як люди, які завжди на зв’язку. Які прочитають повідомлення чи візьмуть слухавку в будь-який час. О другій ночі чи о п’ятій ранку. І, дізнавшись, що комусь потрібна допомога, дізнавшись про ті чи інші потреби, дадуть просту відповідь: "Плюс»", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський привітав волонтерів зі святом: Це ще один рід нашої армії і джерело сили

Це коротке слово, зазначив він, за яким слідує велика, важка робота, адже все, що роблять волонтери задля того, аби цей "плюс" втілився в реальне наше життя. За цим одним словом, додав він, можуть стояти десятки повідомлень, сотні дзвінків, тисячі кілометрів дороги, години й навіть дні без сну, відпочинку.

"І тоді неодмінно з’являється друге слово. Не заради якого ви живете, але воно є. Воно таке саме просте, але водночас безцінне. Це слово "дякую". Я дякую. "Дякую", яке кажуть вам мільйони людей, яких ви підтримуєте. "Дякую", яке завжди кажу вам я від щирого серця абсолютно… Я вам дуже вдячний за те, що ви робите щоденно, постійно, всі роки, весь цей час", - наголосив Глава держави.

Він висловив вдячність усім, хто допомагає Силам безпеки й оборони, всім, хто захищає країну, допомагає на передовій, на місцях, переселенцям, тим, хто втратив домівку, тим, хто втратив роботу, тим, хто втратив близьких, допомагає звільненим з полону, тим, хто потребує реабілітації, протезування, психологічної допомоги, літнім людям, дітям і загалом Україні.

Президент висловив переконання, що завдяки такому потужному волонтерському руху Україна обов’язково переможе. І це, за його словами, не просто віра – це абсолютна впевненість.

Зеленський підписав указ про нагороду президентською відзнакою "Золоте серце" 39 українських волонтерів. Документ оприлюднений на сайті глави держави.

В указі зазначається, що відзнака присуджена за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією РФ проти України та подолання її наслідків.

Читайте також: Кожен воїн відчуває ваше тепло та підтримку: військове керівництво привітало волонтерів зі святом

Відзнаки «Золоте серце» удостоєні волонтери з різних куточків України.

Як повідомлялося, 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів.

Фото: ОП