Вирва під музеєм, воєнні рани та шкільні автобуси від ЄС

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню рф. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: Ніна Ляшонок

Вирва, що утворилася від влучання російської ракети, біля Одеського національного художнього музею, Одеса, 6 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Знищений автомобіль та бійці 65-ї окремої механізованої бригади, яка вибила війська РФ з позиції "Ікс" на Запорізькому напрямку, що дало змогу ЗСУ розпочати контрнаступ та відкрило шлях на Роботине, 4 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Військовослужбовець підрозділу зенітних ракетних військ ЗСУ поблизу Роботиного, що на Запорізькому напрямку, Запорізька область, 3 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Боєць 65-ї окремої механізованої бригади позує для фото у БМП YPR-765, 3 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Танкісти 65-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України на замаскованому танку, 3 листопада 2023 року.

Фото: Юрій Рильчук

Учасники церемонії прощання із загиблим на війні з Росією військовослужбовцем Русланом Дідиком, Чукалівка, Івано-Франківська область, 4 листопада 2023 року.

Фото: Кирило Чуботін

Фотографія із серії “Воєнні рани” переможця регіонального етапу World Press Photo, іспанського фотожурналіста Еміліо Моренатті на відкритті виставки у Національному музеї Тараса Шевченка, Київ, 8 листопада 2023 року.

Фото: Євген Котенко

Юні жителі села Погреби Назар та Єва виготовляють окопні свічки для потреб Збройних сил України, Київська область, 5 листопада 2023 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

У Музеї історії України (відділ Львівського історичного музею) відбулося відкриття виставки "Голодомор 1932-1933 рр. Геноцид українського народу", Львів, 9 листопада 2023 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Літня жінка в інвалідному візку на території Львівського геріатричного пансіонату, де відбувся брифінг на тему: "Територія геріатричного пансіонату у Львові, в якому проживають люди похилого віку, зацікавила забудовників: місто готує документи до суду", Львів, 7 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Український письменник Сергій Жадан під час поетичних читань Meridian Zaporizhzhia в укритті "Незламний хаб", Запоріжжя, 8 листопада 2023 року.

Фото: Юлій Зозуля

Вуличний піаніст Ігор Янчук виступає на одеському пляжі "Ланжерон" на світанку, Одеса, 6 листопада 2023 року.

Фото: Руслан Канюка

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час заходу з нагоди передачі від Євросоюзу шкільних автобусів українським громадам, які постраждали від військової агресії РФ, Київ, 4 листопада 2023 року.

Фото: Кирило Чуботін

Представник Міністерства культури та інформаційної політики України та нацгвардійці, які охороняють будівлю Мінкульту, спостерігають за учасниками мирної молитовної акції "Рятуймо костел разом!", організованої з метою звернути увагу громадськості на проблему руйнування храму та з вимогою повернення культової споруди католицькій громаді, Київ, 6 листопада 2023 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Будівля Запорізької обласної державної (військової) адміністрації, Запоріжжя, 6 листопада 2023 року.

Фото: Геннадій Мінченко

Пожовкле листя на тлі неба, Київ, 5 листопада 2023 року.