Лубінець: Наразі є офіційні дані про 365 незаконних усиновлень наших дітей у РФ

Наразі Офіс Омбудсмена має офіційні дані щодо 365 незаконних всиновлень українських дітей у РФ.

Про це в інтерв'ю каналу «ISLND TV» заявив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

«Можу про це публічно сказати - я не знаю точно, яку кількість українських дітей всиновили російські сім’ї. Але можу сказати, що станом на сьогодні у нас офіційно зафіксовано 365 незаконних всиновлень українських дітей. Це там, де ми знайшли офіційне підтвердження – через ЗМІ, наші канали комунікації. Але… їх тисячі», - підкреслив Лубінець.

За його словами, ці діти є і на території РФ, і на тимчасово окупованій території України.

«Ми робимо все, щоб отримати інформацію. І російська сторона постійно робить так, щоб просто обрубати ці канали і щоб ми взагалі нічого (ніяких даних – ред.) не могли отримувати. Та сторона взагалі не дає нам жодної інформації. Але ми продовжуємо це робити (отримувати дані – ред.)», - сказав омбудсмен.

Читайте також: Лубінець: Найменшій жертві сексуального насильства на окупованих територіях - чотири роки

Відповідаючи на питання, уповноважений з прав людини зазначив, що він не спілкувався з дитячою омбудсменкою РФ Марією Львовою-Бєловою, і поінформував, що йому достатньо комунікації з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою.

Як повідомлялося, правозахисники заявили, що на окупованій території України росіяни масово затримують неповнолітніх.