Ексохоронцю Януковича, який допомагав росіянам на Херсонщині, повідомили про підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому керівнику охорони президента-втікача Віктора Януковича, який після захоплення Херсона і частини Миколаївської області допомагав російським загарбникам у придушенні руху опору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Слідчі СБУ зібрали доказову базу на ще одного колишнього посадовця, який переховується від правосуддя на території країни-агресора. Йдеться про В’ячеслава Заневського – колишнього керівника охорони Януковича.

За даними слідства, у липні минулого року на Заневського вийшов його син, який входив до складу угруповань рф на тимчасово захопленій частині півдня України. Він попросив батька посприяти російським каральним органам у виявленні місцевих українських патріотів, у тому числі учасників АТО і ветеранів Збройних сил України.

У відповідь Заневський сконтактував сина з двома своїми знайомими – очільниками створених агресором «мвс» і «державної служби безпеки» на тимчасово захопленій частині Херсонщини.

За даними СБУ, в подальшому вони передавали російським загарбникам персональні дані про місцевих жителів та сприяли викраденню людей. Також Заневський консультував військові підрозділи рф щодо тактики ведення бойових дій проти Сил оборони.

Читайте також: Екскерівника управління СБУ Харківщини судитимуть за держзраду

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Як повідомляв Укрінформ, СБУ зібрала обгрунтовані докази вини ще двох керівників окупаційної адміністрації у тимчасово захопленій частині Херсонської області.